Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόστιμα και λουκέτα έως και 10 ημέρες σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB

Το νέο ποινολόγιο της ΑΑΔΕ, όπως καθορίζεται από την απόφαση του Διοικητή κ. Γιώργου Πιτσιλή, προβλέπει αυστηρές κυρώσεις για όσους επιχειρηματίες δεν εκδίδουν αποδείξεις ή παρεμβαίνουν στους φορολογικούς μηχανισμούς τους. Συγκεκριμένα, οι κυρώσεις περιλαμβάνουν:

Αναστολή λειτουργίας επαγγελματικής εγκατάστασης για μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση παραστατικών:

NOVA
  • 48 ώρες για περισσότερες από 10 περιπτώσεις μη έκδοσης ή ανακριβούς έκδοσης παραστατικών ή όταν η μη εκδοθείσα ή ανακριβής αξία υπερβαίνει τα 500 ευρώ.
  • 96 ώρες σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης εντός του ίδιου ή του επόμενου φορολογικού έτους με τουλάχιστον 3 παραβάσεις.
  • 10 ημέρες για περαιτέρω επαναλαμβανόμενες παραβάσεις εντός δύο φορολογικών ετών.

Κυρώσεις για παραβίαση ή παραποίηση των φορολογικών μηχανισμών:

  • Αναστολή λειτουργίας από 2 έως 12 μήνες όταν ο υπαίτιος είναι ο χρήστης του μηχανισμού.
  • Αναστολή λειτουργίας από 3 έως 24 μήνες όταν η παραβίαση γίνεται από την επιχείρηση που έχει εγκρίνει ή πωλήσει το λογισμικό ή υλισμικό, ή παρέχει τεχνική υποστήριξη.

Παρεμπόδιση ελέγχου:

ΤΕΝΤΟΤΕΧΝΙΚΗ
  • Αναστολή λειτουργίας έως 1 μήνα σε περίπτωση παρεμπόδισης του φορολογικού ελέγχου με βία ή απειλές κατά των ελεγκτικών οργάνων.

Ειδικά πρόστιμα και ποινές για χρήση βίας:

  • Πρόστιμο από 10.000 έως 50.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας από 2 μήνες έως 6 μήνες, και από 6 μήνες έως 3 έτη σε περίπτωση υποτροπής, όταν η βία ή οι απειλές οδηγούν σε σωματική βλάβη ή κίνδυνο ζωής για τους υπαλλήλους της ΑΑΔΕ.
  • Οι παραβάσεις αυτές επιδιώκουν να διασφαλίσουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα στις οικονομικές συναλλαγές, προστατεύοντας τόσο τα έσοδα του κράτους όσο και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά.

Mechanical Solutions


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button