Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΓΕΥΣΕΙΣ

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπίρα, μέλι και μουστάρδα

ΜΗΛΟ
DROP Palermo TECH HUB
Cosmos

Μπουτάκια κοτόπουλου με μπίρα, μέλι και μουστάρδα συνοδευμένα με πατατούλες. Ένα πιάτο ιδανικό για κάθε περίσταση.

Υλικά

NOVA
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 1 ποτήρι μπίρα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ σάλτσα σόγιας
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους κόλιανδρου, χοντροκοπανισμένους
  • 20 πατατούλες στρογγυλές
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Βράζετε τις πατατούλες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 2
Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνετε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Βάζετε στη φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι να ζεσταθεί, ρίχνετε το ελαιόλαδο και κατόπιν τα μπουτάκια. Τα ροδίζετε από όλες τις πλευρές γυρίζοντάς τα προσεκτικά όταν πρέπει.

Βήμα 3
Προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό. Σβήνετε με την μπίρα και προσθέτετε σταδιακά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα διαλυμένη σε λίγο νερό και τους χοντροκοπανισμένους κόκκους του κόλιανδρου. Μεταφέρετε το φαγητό σε ταψάκι, προσθέτετε τις πατατούλες με τη φλούδα τους και ψήνετε μέχρι να μείνει το φαγητό με μια μελωμένη σάλτσα.

Mechanical Solutions

Βήμα 4
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό πασπαλίζοντας με τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button