Φτιάξτε εύκολα μπισκότα που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι ενώ η μυρωδιά από κανέλα φέρνει στον νου όμορφες αναμνήσεις.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
- 200 γραμμάρια βούτυρο
- 1 κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 2 αυγά
- 1 βανίλια σε σκόνη
- λίγο αλάτι
- κανέλα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με κουτάλι, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και το βούτυρο.
- Τελευταία βάζουμε το αλάτι και την κανέλα. Η κανέλα καλό είναι να είναι τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας αλλά μπορεί να αλλάξει η ποσότητα ανάλογα με το πόσο αρέσει αυτό το υλικό και πόσο βαριά θέλουμε τυχόν να τα κάνουμε.
- Πλάθουμε τη ζύμη μας και δίνουμε το σχήμα που θέλουμε, κατά προτίμηση στρογγυλό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για είκοσι λεπτά περίπου ή αλλιώς μέχρι να ροδίσουν (ο χρόνος είναι ανάλογα με τον φούρνο που έχει κανείς στη διάθεσή του).
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram