Η καθημερινή κατανάλωση επτά μικρών ελιών βοηθά στην αποφυγή της χοληστερόλης, στον έλεγχο του βάρους και στη βελτίωση της όψης του δέρματος. Αυτά αποδεικνύει μελέτη τoυ ισπανικού Υπουργείου Γεωργίας που αναλυτικότερα τονίζει ότι:
– Οι ελιές έχουν χαμηλές θερμίδες. Aποτελούνται κυρίως από νερό και η θερμιδική τους αξία ανέρχεται στις 150 θερμίδες ανά 100 γραμ. (7 ελιές = 25 γραμ. περίπου)
– Αποτελούν εξαιρετική πηγή φυτικών ινών. (100 γραμ. ελιές = 2,6 γραμ. φυτικές ίνες). Διευκολύνουν την πέψη, μειώνοντας το αίσθημα βάρους.
– Περιέχουν αντιοξειδωτικά και παρέχουν στον οργανισμό τις απαραίτητες βιταμίνες Α, Β και Ε, που βελτιώνουν την όψη του δέρματος και των μαλλιών και βοηθούν στην φυσική και πνευματική υγεία, καιμέταλλα όπως νάτριο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο και ιώδιο.
– Συνεισφέρουν με υγιή λιπαρά, τα οποία δρουν ενάντια στη χοληστερόλη, λόγω των μονακόρεστων λιπαρών οξέων, όπως το Ω-3 που περιέχουν.
– Eίναι ο στυλοβάτης της Μεσογειακής Διατροφής λόγω των θρεπτικών λειτουργιών τους.
– Eίναι “ευέλικτες“. Η πλούσια γεύση τους και οι πολλαπλές χρήσεις τους στην κουζίνα, επιτρέπει τον συνδυασμό τους σε διαφορετικά πιάτα, μπορεί να καταναλωθεί ως ένα υγιεινό σνακ ή για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στις συνταγές.
– Για την πλήρη εκμετάλλευση των διατροφικών οφελών τους, πρόσφατες ιατρικές μελέτες συνιστούν την καθημερινή κατανάλωση 25 γραμ., δηλαδή περίπου 7 ελιές. Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που ακολουθούν διατροφή χαμηλή σε αλάτι.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram